söndag 4 september 2016

Lat lördag

Igår hade vi bestämt oss för att ta det lite lugnt.

Vi hade bestämt att äta lunch på restaurangen som finns på gårdsbutiken Äggaboden.


Maten där är genuin och god. A. åt en varmrökt lax från Sturkö medan jag satte tänderna i en ekologisk hamburgare. Till kaffet fick jag också en riktig biskvi. Mums.

Innan vi lämnade Äggaboden så passade vi på att botanisera i butiken. Det blev en kålrabbi, något ingen av oss ätit förut.

Efter lunchen hade vi tänkte besöka Susanne Demones atelje. Men där var stängt på lördagar såhär i slutet av säsongen.

Kålrabbin kom till användning idag när vi lagade en kasslerlåda med en sallad av kålrabbi, äpple, mâche, solrosfrön och tranbär till. Blev krispigt och fräscht. Så nu har vi ytterligare en sak på listan avprickad. Eller kanske avpickad:


2 kommentarer:

  1. Det verkar vara ett mysigt ställe. Är det långt från Ronneby?/Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej. Det är knappt utanför stadsgränsen. Ett par kilometer.

      Radera